Doncs el Dèdal, el nostre Dèdal, ha estat la construcció guanyadora a la categoria Efímers de la 20a edició dels Premis del Col·legi d’Arquitectes de Girona. Aquesta construcció, que vam aixecar entre tota la comunitat Annexa en l’edició de Temps de Flors de 2016, en memòria de la Mireia, la Bruna i la Sira, simbolitzava una abraçada eterna que comença i mai no acaba, un laberint íntim on sentir la música dels seus somriures lluminosos i la màgia dels seus jocs imaginaris.

Liderat per la Laia Escribà, l’Oriol Granyer i en Miquel Prats, el Dèdal va comptar amb la col·laboració de mares i pares i nens i nenes de l’Escola Annexa que vam teixir, entre tots, aquest símbol tan especial.

El jurat ha valorat especialment  la capacitat pedagògica i col·laborativa de l’obra i el seu caràcter d’instal·lació habitable que permet l’experimentació interior d’un espai de gran complexitat geomètrica, semblant a un gran niu. Es valora també la seva vocació artesana, ja que a més de ser una instal·lació transversal en la que convergeixen l’art i l’arquitectura, hi juguen un paper fonamental l’artesania i la tècnica emprada, que utilitza arcs parabòlics estructurals, sobre els quals es teixeix un embolcall de branquillons naturals de fusta (tallats i classificats per les famílies de l’escola), un material natural de cost zero que prové del reciclatge del residu de la poda de la ciutat i que els nens i nenes, i els mestres de l’Annexa van pintar de color blau. També es va valorar positivament l’autonomia del projecte que el fa susceptible de ser instal·lat en qualsevol altre lloc.

Felicitats doncs a tota la comunitat Annexa i als artífex del Dèdal per aquest premi ben merescut!

Anuncis